bra Anna

tjing!
Idag har jag vart duktig. Först en lektion, sen ägnade jag 2 timmar åt att tvätta, vilket är så himla tråkigt så jag önskar att någon annan kunde göra det åt mig. haha. Men skönt att lägga sig ikväll i rena lakan! :)
Sen har jag pluggat under eftermiddagen innan jag åkte och lämnade tillbaka Patriks nyckel som jag har haft sen helgen..haha. Brukar bli bäst om någon annan har den under utgång ;)
Träffade Sam en liten stund och nu sitter jag hemma hos Andy, Ian och Ricky. Sitter och kollar Jersey Shore för första gången i mitt liv...så himla dåligt! Sofhie kollar på det men tyvärr sofhie måste jag säga att det suger ;)
Imon är det skola i princip hela dagen, så hörs imon!

Bättre filmer har man ju sett

Ja, gå inte och se The Last Exorcism på bio. Det var inte värt pengarna alls. Alla tyckte den var dålig förutom Veronica...haha.



Patrik 25
Patriks lampa han fyndade...

Söndag

En vecka är snart över!! Tiden går för fort...
Har vart en skön helg; firade Patrik som fyllde 25 i fredags, han fick en tårta och skumpa av mig.
Var på bbq idag under dagen vid stranden tillsammans med Sofhie och hennes forra roomies, mys! Ikväll blir det bio och The Last Exorcism!



Ensam men stark!

Nu ska jag fortsätta berätta om veckan...
På min första journalist klass i tisdags (som mer är som en arbetsdag på en redaktion) så träffade vi alla som kommer skriva och jobba med The Channels i höst (skoltidningen). Det var kul, dock är det väldigt många svenskar i klassen. Alla skulle presentera sig och berätta för klassen vad man ville jobba med på tidningen. Jag vill skriva om skollaget i fotboll, för tennis håller inte på under hösten. Grejen är att hela sportredaktionen på tidningen består av enbart killar. Och de nya reportrarna var alla killar. Förutom jag. Jag fick mig en liten konstig blick från huvudredaktören när jag sa vad jag ville skriva om. Antar att de inte tror att en tjej kan skriva om sport. Men jag ska allt visa dem! Som tur är så är min vän Michael en av redaktörerna, så han kommer hjälpa mig också. :)
Sen har jag även fått massa fina komplimanger för min solbränna. Typ att jag har en sådan fin färg. Jag tycker också om min bränna men är den verkligen så fin? I vilket fall så blir jag glad för dessa fina komplimanger!

Första veckan

Tiden bara flyger förbi när skolan har börjat igen! Känns konstigt men samtidigt bra.
Den inleddes bra med Viccis födelsedag, men på natten ringer Annie mig och säger att Vicci har kramper i magen och mår illa, så jag och Annie tar henne till akuten. Där visar det sig att hon har en blindtarmsinflammation. Vi är där mellan 2-7 under natten, och det tar ett BRA tag innan det kommer en läkare och ger oss diagnosen. Akuten här är sämre än hemma, och hemma tar det ändå tid. Suck. Som tur var så får hon en operationstid ganska fort så hon kan komma hem samma dag. Det lite märkliga med situationen dock var att det var fullmåne den natten det hände, och min mamma som är sjuksköterska säger att när det är fullmåne är det många som får blindtarmsinflammation...så ja, kanske är dags att tro på det?
Jag berättar mer sen, för nu ska jag gå med Patrik och handla inredning till deras lägenhet!

En mysig dag

Efter att ha sprungit runt i stan med Annie och uträttat en del grejer åkte vi hem till Andy och Ian för att se deras nya hus de flyttade in i idag tillsammans med Ricky. Vi var så snälla att vi till och med tog med oss en inflyttningspresent i form av champagne. Huset var jättefint och jag, Annie och Andy har redan bestämmt att där kommer vi fira jul om vi alla tre stannar här då, för varagsrummet är hur mysigt som helst, lite jaktstuge känsla. Efter det blev det lite mys på stranden där vi mötte upp Vicci och Andrew. Älskar havet!
Är lite konstigt att träffa ricky igen...har inte pratat med honom på över 2 veckor(!) och var kanske lite för ignorant mot honom idag...men han får styra upp det där själv! Not me.
Kvällen avslutades med thaimat som jag blev bjuden på av Annies snälla pappa!


Dan före dan...

Sista dagen på sommarlovet idag! Tjohej. Typiskt att skolan ska börja när det har blivit det där kanonvädret som vi väntade på hela sommaren. Nu får man istället sitta och svettas i klassrummet när det är stekande sol utanför. Det blir att ta vara på helgerna istället och ligga på stranden!
Igår var jag på bbq hemma hos Eric som är Pablos kompis. De hade ett litet goodbye party för de flyttar till Santa Cruz om dryga 2 veckor och detta var helgen då alla kunde ses. Kommer så klart träffa dem mer innan de åker men det var en riktigt bra dag igår för bbq!
Under dagen var jag med Vicci och gick runt downtown och gjorde pedikyr/manikyr. Skolstart ni vet...hehe.
Bjuder på en bild från i förrgår!
Rock away!

Update

Så det var ju ett tag sen jag bloggade...men har helt enkelt njutit av att vara ledig och umgås med mina vänner.
Men i alla fall, nu ska det bli varje dag igen.
Skolan börjar på måndag och folk börjar komma tillbaka till stan, framför allt alla mina underbara vänner! Idag kom min lil sis Vicci tillbaka, vi överraskade henne på LAX! Kul att ha henne tillbaka igen.
Den riktiga sommaren har hittat hit nu, så varje dag är det runt 25 grader varmt, och strålande solsken så har blivit mycket beach häng vilket jag inte har nåt emot!

Make your voice heard

Pälsdjursuppfördning i Sverige är inte vad det ska vara. Minkfarmer i Sverige behandlar inte djuren engligt djursyddslagen.
”Djur ska hållas och skötas i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att bete sig naturligt” – Djurskyddslagen (1988:534) 4§
Att titta på detta videoklippet gör att man mår illa. Är vi beredda att låta djurplågeri pågå bara för att kunna klä oss i päls?
Nej, jag tycker det är fruktansvärt och det måste göras något åt det NU. 

§ 4: Sveket mot minkarna (textad) from Djurrättsalliansen on Vimeo.


Hej internet

TLIGEN har vi internet i lägenheten igen. Aldrig mer utan internet! Men när jag tänker efter är det helt galet
egentligen hur beroende vi har blivit av teknologin..vad skulle vi göra utan den?
Jag har 2 svenska pojkar som sover här nu, kallar de för Piff och puff men egentligen heter den Patrik och Jonas, 2 sköna 08:or. haha. De letar boende nu vilket verkar vara krångligare än vanligt i år, eller sen när jag kom. Skönt att slippa mecka med det där.
Snart ska jag med Sandra och på bbq, blir nog en lugn kväll!
Bjuder på lite gamla bilder från Christinas födelsedag i somras och lite nytt.
Piff och Puff


Två veckor kvar

Har inte blivit mycket till bloggande den senaste tiden, men det skyller jag på att vi inte har haft internet hemma på nästan en vecka nu eftersom pojkarna där hemma inte hade fixat med räkningen osv...aja, kommer antagligen tillbaka imon eller på tisdag!
Om jag ska vara ärlig så saknar jag faktiskt skolan lite grann..ska bli roligt när den börjar igen (säger jag nu).
Det märks att skolan snart börjar här igen och att det är sommar för det är hur många turister/nya svenskar på stan och idag när jag var på State gick jag förbi minst 10 pers som var svenskar!
Fiesta har ju hållt på hela denna veckan och det har vart fest nästan varje dag. Och massa konfetti överallt som kommer från konfettifyllda ägg som man har fått krossade i huvudet.
Vad händer i Sverige?

Utan internet i 5 dagar

Ja, här sitter jag utan internet fast nu med internet hos en kompis.
Det är Fiesta vecka här i Santa Barbara nu, vilket betyder massor av fok, fest och musik! Helt bananas. Mycket turister också.
Var på skolan idag och pratade med en councelor, kändes som det var hur längesen som helst jag var på campus trots att det bara är 2 veckor sedan. Ser faktiskt fram emot skolstarten.
Vi var i Red Rock och badade i helgen som var!

Caught in my thoughts

Vi har vart utan internet några dagar i min lägenhet så jag har inte kunnat blogga. Just nu är jag hemma hos Annie, vi kom nyss tillbaka från Red Rock som är ett indian reservat lite utanför SB i bergen. Sjukt fint där uppe och varmt. Där uppe kan man bada i en...damm kan man väl kalla det. Och för den som vågar hoppa från höga klippor. Jag vågade inte denna gången, men nästa gång ska jag banne mig göra det!
Ikväll ska vi ut och dansa. Vi måste dansa minst ett par gånger i veckan, för dansa gör oss glada!

RSS 2.0