Jullov

Ja här har det inte hänt så mycket på ett tag. Antar att jag är en dålig bloggare med dåliga ursäkter, men har faktiskt vart skönt att inte skriva här på ett tag. Men nu när det är lov så ska jag uppdatera minst en gång varje dag! Dock så kommer det väl inte vara så värst mycket som händer för faktum är att SB är ganska öde när de flesta studenter har åkt hem till sina familjer, men vi är allt några tappra själar kvar här :)
Sen skolan slutade har jag mest tagit det lugnt, flyttat ut saker från lägenheten lite smått och bara vart med de vänner som är kvar här. Träffade min parhäst Christina i förrgår efter lååååång tid vi inte har setts eftersom hon bor i L.A. Dansade runt i måndags tillsammans med Lou och Annie, kul!
Igår var Sandra, Nicolas och Bilel här och myste till sent på småtimmarna innan vi alla somnade glada. Sandra och Bilel är 2 av de personer jag känt längs i SB, men nu drar de alla åt olika håll. Sandra åker till Brasilien i några veckor innan hon flyttar till sin mamma i Spanien och Bilel flyttar snart ner till San Diego där han ska börja på San Diego State. Så han har jag i alla fall hyfsat när trots att jag inte kommer se honom lika mycket längre.
Har fått mitt hår fixat igen av min fina vän Eric, han är bäst! Lite ljust kanske...men gillar det! men funderar på att köra lite mörkare brunt nästa gång med ljusare slingor.
Imon ska jag på julfest hon Sandra och Veronica i la casa de Camponella (Andy om du läser detta, bli inte avundsjuk) med massa julmat, både amerikansk, svenska och italiensk? Mysigt och roligt ska det i alla fall bli. Det är ju för sjutton dan före dan före doppardan idag! Helt glömt bort...Julafton, eller juldagen blir det här, firar jag hemma hos Christina och hennes familj. Ska bli kul!
Nu väntar jag på att Ross ska komma över och vi ska ha Disneykväll igen, var ett tag sen! haha.

Time To Say Goodbye

För sista gången är jag hemma hos Therese på Barranca Ave for ever. Hon åker hem till Sverige imon för gott. :( Känns jättetrist att hon inte ska komma tillbaka nästa termin. Har haft en jätterolig termin här tillsammans med henne och så klart de andra tjejerna. Kommer sakna dem alla väldigt mycket. Ska försöka att inte vara ledsen idag, men imon när jag säger hej då på LAX kommer det vara trist. Men som jag vet, folk kommer och går här hela tiden, vissa blir man vänner med för resten av livet, andra inte. Therese kommer jag vara vän med for ever. Och det gäller även Elin och Tessie.
För tillfället håller Therese på att försöka få med sig allt hem i bagaget, men tror hon har insett nu att man inte får plats med ett helt liv i 2 resväskor. haha. Dumt nog så får man ju inte längre ha 2 incheckade resväskor á 23kg utan nu gäller bra en resväska på max 23kg. Hur tänker resebolagen där? Och övervikt är inte det billigaste att betala. Surt.

Nu till något roligare; Andy och Ian hade julfest igår hemma hos sig och TVÅ ord att beskriva den är väl ROLIG OCH GALEN. Redan vi 5 var den igång och alla fick nog ganska rejält i sig för när det var dags att bege sig var de flesta ganska trötta och ja...ni förstår själva. :) Hade en väldigt rolig kväll blandat med roliga lekar, roliga diskussioner, kära återseenden och lite magi...:)

Jag och Ayumi på Tonic i helgen

 



Äntligen lov

Ja fy sjutton vad skönt det är med lov!! Efter sista veckans final är det verkligen något jag behöver.
Igår var vi ute och firade att terminen var slut, och i kväll blir det avslutningsfest med tidningen och sen ska jag ut på stan igen!
Jag håller även på att flytta ut. Ska bo på ett helt nytt ställe i vår, ska bli så skönt att komma ifrån den här äckliga stinkande röklukten som en av våra roomies lyckats skapa i vårt vardagsrum, men som numera han upptar som sitt egna rum eftersom hans egna rum mer liknar en soptipp.
Fick världens finaste komplimang igår på Tonic, en grupp tjejer i toakön sa helt plötsligt när de kom in, "God you look so good! You're f-ing beautiful! Where are you from?!" Sånna saker lyser upp ens vardag. Ge mer komplimanger!!

White Party, Studier och hej då

Sitter hemma hos Andy och Ian och pluggar. Vi har satt igång en mysig brasa i deras öppna spis samtidigt som vi tittar på sista avsnittet av Walking Dead. Multi-tasking.
Kom för en stund sen hemifrån en avskedsmiddag...Tessie och Elin åker hem till Sverige för gott i morgon. Jag har nog inte insett det än att det är så. Vi sak dit och säga hej då om en stund. =(
Vi hade en sista utekväll tillsammans igår på Tonics årliga Winter Wonderland White Party. Hade riktigt roligt och var som vanligt fint dekorerat där inne.
Nu ska jag fortsätta läsa inför min communication final jag har imon kl 11.

Julfirande och bästis

Det känns att terminen är inne på slutspurten i skolan för alla är upptagna med plugg. Men däremellan hinner vi har lite roligt också!
Igår hade Theresorna och Sandra bjudit in till julmiddag. vi var väl runt 15 personer som fick avnjuta ett riktigt gott julbord (tack IKEA för att ni finns) och sång och dans blev det också. Julskinkan var väl nästan det bästa på hela julbordet...känns konstigt att inte komma till Sverige och äta mammas ny-griljerade skinka i år!
Jag tänkte även passa på att skriva nästa del i utmaningen, min bästa vän. Genom åren har jag haft många bästa vänner. Ni vet i lågstadiet ch  när man var yngre hade man en bästis, ofta delade man ett sådant där vänskapshjärta med dem för att man var bästisar.
Men när man blev äldre så försvann det där att man skulle ha en bästis. I alla fall för mig. Jag hade istället några väldigt nära vänner i högstadiet och gymnasiet.
Jag har ingen jag kallar för bästis nu heller, men jag har istället några väldigt nära vänner, både här och i Sverige. Tyvärr har det blivit att man glidit ifrån en del i Sverige på grund av att vi lever olika liv. Jag tycker det är lite tråkigt. Man inser vilka som är ens riktigt vänner när man åker iväg och sen kommer hem. En av dem är min fina lilla Malin. Hon och jag har alltid vart nära vänner sen vi lärde känna varandra, och hon är den som alltid håller kontakten när jag inte är i Sverige. Jag hoppas att fler av mina gamla vänner hade gjort det, men tråkigt nog så gör de inte det. Jag lade ner att försöka när jag märkte att det inte var någon respons.
Lite av julmaten vi åt igår


1:a Dec=adventskalender

Förresten jag har glömt att berätta att jag har en chokladkalender! Jag är ett stort fan av julen och en chokladkalender är ett måste! Nu innan jag ska sova underhåller jag mig själv med att titta sedvanligt på SVTs julkalender som i år heter Hotell Gyllene Knorren. Man måste ju ha lite barnasinne kvar!
Julkalendern 2010

Min dag

Min dag idag började inte så bra. Först av allt så kunde jag inte somna igår kväll eftersom en av mina roomisar bestämde sig för att sätta på hög musik kl 2 mitt inatten så jag fick gå upp och säga till. Han hade tydligen glömt av att det var tisdag natt...
Sen vaknade jag mitt i natten av att det gjorde jätteont i ryggen när jag skulle vända på mig i sömnen. Tänkte inte så mycket på det utan somnade om. När klockan väl ringde i morse kunde jag inte resa på mig. Jag var i princip förlamad. Jag fick panik och ropade på Sofhie som fick hjälpa mig upp. Jag hade den värstsa rygg/nacksmärtan jag någonsin har upplevt, jag kunde verkligen inte röra på mig. Sofhie hjälpte mig att ta på mig kläder (jag vet, det låter som jag är gammal) men det gjorde så ont. Sen åkte vi till skolan och fick en vidarebefodran till ett så kallat Med Center.
Vi åkte dit, (inget sjukhus, mer som en mottagning) och jag upplevde hur dåligt vårdsystemet för elever på SBCC är. På medcenter var de inkompetenta, otrevliga och allmänt frånvarande. Jag hade fruktansvärt ont, men ag fick vänta i nästan 2 timmar i ett rum så var allt annat från sterilt, och en sjuksköterska som inte visste vad han sysslade med. Jag fick gå ut och säga till att jag hade ont 2 gånger, och när väl läkaren kom var hon otrevlig för att jag hade sagt till att jg väntade. Hon kände i alla fall lite på min rygg och sa att jag hade en muskelstreckning i ryggen så jag fick preskriberat smärtstillande som man blir helt dåsig på.
Så min dag har inte vart all för kul plus att jag måste plugga. Min rygg är mycket bättre, men dagen har inte vart så rolig som den kunde vart.
En sak är säker. Nästa termin tänker jag skriva en artikel i skoltidningen om hur dåligt vårdsystemet är för internationella studenter på skolan. Att de skickar oss till så kallade kliniker som är inkompetenta istället för et riktigt sjukhus för att det är billigare för dem, plus att deras försäkringsbolag de har inte täcker om vi går till ett riktigt sjukhus. Ska gräva fram massa smaskig info.

Hur har er dag varit?

Foto portfolio

Kom hem ifrån skolan för en stund sen. Fotolektion som alltid på tisdagkvällar och idag skrev vi våra ut portfolios med våra 10 bästa bilder! Denna klassen ha vart rolig och utmanande, och har haft en jättebra lärare. Han är en av Californiens, om inte en av USA's bästa fotojournalister.
Sen idag fyller även min underbara och en av mina bästa vänner här år idag! Hela 23 år fyller Andy!! Han själv tycker han känner sig gammal, men 23 är fortfarande ungt Andy!
Bil från i helgen! Andy och jag let's dance nästa

Kärlek

Kärlek för mig är många olika saker och har många olika betydelser. Jag är en hopplös romantiker på både gott och ont. Du kan visa kärlek till dina vänner, familj, husdjur och barn. Men framför allt så handlar för mig kärlek om kärlek mellan 2 personer. Det är någonting vackert som vi alla vill uppleva.
Att vara kär är både den bästa och värsta känslan som finns. Det pirrar i magen men samtidigt så går du med en oroande känsla att den inte är besvarad.
Jag säger så här: "Love is a litany, a magical mystery," taget från Oasis låt Shock of a Lightning.

RSS 2.0