Snart ar det over

Igar akte Hampus och Bjorn hem fran SB efter att ha halsat pa igen under helgen. Riktigt roligt att se dem igen och kul att se dem igen efter sa lang tid! Har traffat dem 2 ganger under denna terminen, men pa onsdag tar de flyget hem till kalla Sverige igen! Ses till sommaren grabbar!
Jag insag ocksa att snart aker manga av mina vanner har hem till Sverige igen for gott. Kanns lite trakigt. Nog for att jag har sagt hej da till manga forut, bade i England, Australien och har, sa tynger det hjartat lite anda. Kommer sakna dem mycket men vi kommer ses igen sa klart. Men samtidigt sa vet man att vi lever olika liv nar man ar har och i Sverige. Men vi ska ta vara pa all tid som ar kvar sa gott det gar, jag kommer ha fullspackat schema av plugg hela veckan men det ska nog ga bra!


Vi lekte blindbock pa Elins fodelsedagskalas med barnkalas tema haha

Elin och jag i SF

Pa event

Kommer sakna er allihopa!!

Det här åt jag idag

Min utmaning går så där...men here we go!
Vanligtvis hemma brukar jag äta relativt nyttigt, jag tycker mycket om grönsaker. Men livet som student går inte alltid att göra nyttigt! Idag har mitt matintag bestått av följade:
Frukost: Mjölk med coco pops
Lunch: Subwaymacka med rostbiff
Middag: Andra halvan av ovan nämna macka
Kvällen: Lite nudlar, blev hungrig.

Utöver detta har jag även fått i mig några pepparkakor och lite godis.
Jag säger så här: Jag tycker man kan äta det man vill så länge man mår bra och rör på sig. Det är ju så klart att man ska försöka äta så nyttigt som möjligt, men ät det du tycker är gott!

Thanksgiving

Nu ar jag hemma hos Veronica C och Sandra dar vi har bjudits pa Thanksgiving Dinner. Alla (jag, Sandra, Veronica, Amanda, Inga) befinner sig just nu i matkoma, men bara for jag sa det sa har vi dragit igang ett litet mini mini rave har. Haha. Ni skulle se hur det ser ut, alla har varsin fjuttig glow stick och sandra har sina lysandae vantar. Vi vantar pa att klockan ska ga for att vi ska aka till Camarillo Outlet och julshoppa for det ar snart dags for Black Friday! Vi vill vara dar nar det borjar for folk har blir helt galna. Och jag menar vekrligen helt galna under denna natt/dag. Tidigt imon bitti ska vi downtown och julshoppa. Jag har redan sett ut de flesta julklappar sa jag vet vad jag ska ha, men det kommer anda bli att till att slass for saker. Dessutom ar et kallt ute nu, sa det blir UGGS, varm troja och tights till Camarillo.


Turkey

Mina ögon går i kors

Äntligen kan jag krypa ner under täcket och sova. Klockan är 2.10 mitt i natten och David gick precis härifrån efter att vi har haft några timmars pluggsession här. Vi blev i alla fall klara med det vi skulle, dock är jag fortfarande stressad så ingen rast och ro än inte.
Medan jag sover tycker jag att vi alla ska tillägna en tanke åt alla invånare i både Syd och Nordkorea. Jag hoppas verkligen verkligen att det inte blir något nytt krig där borta för det skulle verkligen vara förödande, inte bara för Korea utan för hela världen med tanke på bland annats USA's realation med Syd och hela världens syn på Nordkorea. Vi kan bara hoppas på att det förblir fred och snälla, skrota alla kärnvapen!


Min första kärlek

Då var det dags för del 2. Min första kärlek.

Jag vet inte vad man kan räkna som sin första kärlek, för min första kille hade jag när jag gick i ettan på lågstadiet, han hette Patric och jag tyckte han var hur söt som helst. Sen i fyran så kom Johan in i bilden, en kille jag pussades med när jag var 6 år och vi blev ihop, som man så gulligt kallade det :)
Men min första kärlek var Niklas. Jag var 12 år, skulle fylla 13 och han bodde i princip granne med mig och gick i min klass. Vi blev tillsammans och det var till honom jag förlorade min kyssoskuld på ett disco, haha.
Har aven sa klart haft crushes pa kandisar som Aaron Carter(!) Zac Hanson i The Hanson brothers :)

This is me

Om jag skulle beskriva mig själv så är jag en väldigt äventyrslysten person som älskar nya saker och att träffa nya människor. Jag försöker alltid vara positiv och se det positiva i även det negativa även om det kan vara svårt ibland. Jag tror altide det bästa om alla för jag tycker att alla ska ha en värdig chans att visa att de är bra personer! Dock så slår det tillbaka emellanåt och då tänker jag att jag aldrig mer ska vara sådan. Men jag faller alltid tillbaka i det spåret, på gott och ont. Jag kan vara ganska bestämd av mig också, men jag har en svaghet och det är känslor. Jag är en väldigt känslosam person. Det också på gott och ont. Men det jag gillar med mig själv är att jag är ganska självständig. Jag försöker alltid reda ut saker och ting själv innan jag ber om hjälp, kanske lite för ofta ibland.
Jag är adopterad från Korea och kom tll Sverige när jag var 3 månader. Här i USA blir jag fruktansvärt trött på hur trångsynta en del människor är när de frågar vad jag kommer ifrån och jag säger Sverige--- de tror mig inte och då får jag förklara hela min bakgrund för dem vilket är lite irriterande så nu för tiden säger jag att jag är härifrån eller Hawaii, för tro det eller ej så är det många som tror det! Smickrande men också störande ibland. I'm from fucking Sweden!
När jag var liten var jag en väldigt lugn person som älskade fina klänningar och skor. Det gör jag fortfarande. Då gillade jag inte att bli smutig men det ändrades med åren.
Jag har alltid vart en hopplös romantiker som lipar järnet till romantiska filmer, eller bara lyckliga filmer. Jag skäms inte för att visa känslor.
Jag har gjort massor av aktiviteter genom mina år. Spelat fiol ett antal år, dansat ballet i antal år, sjungt i kör, gått i Skogsmulle och dansat bugg. Vi har även haft travhästar sen jag var liten och jag har både hållt på med hästhoppning och monté. Vad många inte vet heller är att jag mitt första år gick innebandygymnasiet i Göteborg, närmare bestämmt på Hulebäcksgymnasiet och jag spelade innebandy i Pixbo Wallenstam. En mycket rolig tid som bland annat resulterade i ett Skol SM guld och en lite svidande 4:e plats i junior SM.

Efter halva året av mitt andra år i gymnasiet bestämmde jag mig för att ta ett sabattsår från gymnasiet. Detta av många olika anledningar, men framför allt pga av att jag var väldigt skoltrött. Jag flyttade upp till Sigtuna ett tag och jobbade som hästskötare åt en stor travtränare där. Jag var då endast 17 år och det var första gången jag bodde själv. Det var en lärorik tid som gjode att jag utvecklade mig själv. Efter mitt sabattsår avslutade jag de sista 2 åren på Aranäsgymnasiet i min hemstad Kungsbacka på samhällsprogrammet.
När jag tog studenten 2006 ville jag utforska världen. Jag åkte till Englad och Oxford för att studera engelska. En mycket rolig tid och väldigt lärorik. Jag träffade vänner där från hela världen och lärde mig nya saker om olika kulturer eftersom jag bodde i korridor med stundenter från hela världen. Många fördomar försvann där. Jag var där i 6 månader och fick med mig ett Cambridge certifikat i advanced english.
Jag var hemma och jobbade på McD efter det men kände att jag ville resa mera. Januari 2008 stack jag till Australien för att plugga Event Management i Brisbane. Jag älskar verkligen Australien. Så vackert och harmoniskt! Var meningen att jag skulle stanna och fortsätta på Uni där, men trots allt det vackra så kände jag att det var så långt bort från resten av världen. Över ett dygns flygtur från Europa.
Våren 2009 kom jag då äntligen till USA. Någonstans innerst inne har jag alltid känt att detta är landet där jag passar in. Här skäms inte folk för något och du får vara precis som du vill. Inga gränser och ingen jantelag. Visst, det finns många nackdelar, men fördelarna väger över. Dett är stället där jag vill bo i framtiden. Inte just Santa Barbara men L.A.
Mycket händer i mitt liv nu, både i skola och emotionellt. Jag försöker röja upp i mitt liv och ta bort det som inte gör mig glad och försöker se positivt på allt. Ibland går det bra, ibland inte. Men just nu försöker jag att bara fokusera på mig själv.
Detta var första delen av de 30! Hoppas ni tycker om det!

Utmaning

Eftersom Therese fick den här idén av hennes roomie tänkte jag haka på för den verkar lite rolig men samtidigt utmanande! Det är en 30 dagars utmaning och då ska vi göra detta:
♥ Dag 1 – Presentera mig själv. 
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.
Kan bli spännande eller vad tror ni?!

Läka sår

Livet tar ibland oväntade vändningar som man inte riktigt räknat med. Mitt liv har gjort det. Jag försöker tänka på annat just nu än Dig. Och jag försöker vara positiv. Men det hade vart så mycket lättare om du inte hade sagt att du tänker på mig ofta. Om du inte hade sagt att du tycker om mig. Om du inte hade sagt att jag finns i dina tankar jämt. Det hade vart så mycket lättare.
Du sa att du inte hade tid men trots det ville du behålla mig. Varför? När jag var på väg att glömma kom du tillbaka. Varför?

Harry Potter

Ger ett bra betyg till den nya Harry Potter filmen som jag var och såg ikväll med David. Mycket mörkare än de föregående filmerna vilket jag gillar, och mer berättelse. Dock inte över förväntan så ger den ett godkänt betyg med plus i kanten. Men väldigt spännande på sina håll, och många händelserika och lite våldsamma scener. Tror inte direkt att det är en film man tar med sig sitt 6-åriga barn. Jag har ju läst alla böcker innan och jag måste säga att filmerna håller bra klass för att inte vara independent filmer, men jag tycker att böckerna är bättre ändå. Brukar oftast vara så, men ett undantag för mig är faktiskt Sagan om Ringen böckerna. Läste dem, men tyckte de var alldeles för sega.
Innan vi drog till Harry Potter kollade vi på när City College skollag spelade deras första rundor i slutspelet. Jag ska skriva artikel om tjejernas match, som utklassade sitt motstånd med 7-1! Killarnas match var väldigt spännande och det slutade med att det avgjordes på straffar eftersom det är vinna eller försvinna. SBCC vann efter en riktigt spännande straffläggning. Vi som var och tittade trotsade den råa kylan och värmde oss med arm choklad och filtar. 
Medan alla andra är ute och svirar ligger jag nu i sängen med en vitlöksklyfta i ena örat och ska sova snart. Har blivit tipsad av folk här om att det ska vara bra? när man har öroninflammation. Vet inte ens om det är öroninflammation för trots penicillinkur i 3 dagar nu så verkar det inte hjälpa och jag har fortfarande de värsta locken för öronen, speciellt det högra.

Underbara människor


Igår var det
ett event i Skirball Cultural Center i L.A anordnat av Svenska Handelskammaren bland andra. Vi kom dit till efterfesten, lagom till när det börjades spela klassiska svenska låtar. Ja, det var rena svenskfesten vilket var lite lustigt och roligt för det händer inte så ofta! Kändes som att man var på ett uteställe i Sverige. Det var riktigt roligt trots att min alkoholförtäring blev liten eftersom jag äter penicillin. Vi träffade på väldigt många underbara och roliga personer. En av dem var Malin Åkerman. Jag måste bara säga vilken underbart ödmjuk och harmonisk person hon är! Jag blev väldigt imponerad av hennes personlighet och hon verkar vara en tjej som har fötterna på jorden även fast hon är en superstar i Hollywood. Uppskattar sådana personer för jag vet att det är få som är så genuina i Hollywood. Therese blev glad av att få träffa sin kärlek Martin Björk och vi pratade även med Felix Herngren och Johan Rheborg från Solsidan. Det programmet ska förövrigt lanseras här i USA, ett amerikansk produktionsbolag har tydligen köpt rättigheterna till det. Undrar vad det ska heta då? Trevliga killar är det i alla fall!
Kvällen kunde slutat lite roligare, men jag kär mig något nytt varje gång om Hollywood och personer här. Genuina personer är inte majoriteten, men när man väl hittar dem där så är det for real.
Tillbaka i SB igen och snart dags att bege sig av för att skriva om första playoff matchen för tjejernas skollag i fotboll!
<3

Nya Solsidan gänget 2011

En lycklig Therese och Elin med Martin Björk

Underbara Malin tyvärr suddig bild
Arsi och Malin. Arsi tog förra bilden...morr.
Det var en rolig och underhållande kväll, kändes dock lite konstigt att träffa svenska skådisar i Hollywood, men kul att Sverige sätts på kartan!

Öroninflammation

Under mina 24 år som jag levt har jag ALDRIG haft en öroninflammation. Jag har nog inte nämnt det här, men i över 2 veckor har jag gått med lock för öronen och vart allmänt irriterad över det. Jag trodde att det skulle göra ont i öronen om man hade öroninflammation, men uppenbarligen inte. Jag känner ett litet tryck i öronen och att det låter lite i dem ibland, men det gör verkligen inte ont. Men så idag gick jag till skolläkaren och det var en liten inflammation tydligen. Så efter 24 problemfria år med mina öron så är den nollan spräckt. Kul. Penicillin i 10 dagar, och kapslarna jag fick ser ut som rena giftet. Mörklila/bruna kapslar som jag ska svälja. Nu hoppas jag att jag slipper vara döv längre, för jag är i princip döv på ena örat. Sjutton också.
Jag sitter i skoltidningslabbet nu och försöker skriva lite på min artikel, sen ikväll ska vi gå på Harry Potter premiären och fota till våran fotoklass. Profile pictures. Kul!
Nu ska jag möta upp Andy downtown. Han ska shoppa finskor.
Vill ha mer tid till att spela gitarr.

Klasser for varen valda, check!

Da har jag valt mina klasser till varterminen! Det kommer se ut enligt foljande:

Mandagar:
Advanced Cardio Box 11.10-12.15
Cinematography 1.00-3.20
Math 6.25-8.45

Tisdagar:
Channels Newspaper Lab 11.10-12.30

Onsdagar:
Advanced Cardio Box 11.10-12.15
Cinematography 1.00-3.20
Math 6.25-8.45

Torsdagar:
Channels Newspaper Lab 11.10-12.30

Fredagar:
Advanced Cardio Box 11.10-12.15

Som ni ser ar nasta termin (som forovrigt ar min sista pa SBCC!!) betydligt lugnare an den jag har nu. Kommer behova lagga mycket tid pa matten eftersom det ar verkligen min Akilles hal, men det ska nog ga bra hoppas jag. Skont ocksa att jag kan ta en PE klass, dvs, cardio boxningen. Behover det! Dessutom vet jag flera som ska ta den klassen sa det ska bli kul! Sen kanske jag lagger till ytterligare en klass, men inte som det ser ut nu i alla fall.

Har kommer lite bilder fran San Fran:


Alex

Chantal som jag blev kar i

 

SF Giants blev Varldsmastare

Alcatraz

Magazine Design gjort av Alex, sa himla duktig!

Min karlek


Elin

Therese


Bland hundar och konst

Sitter i soffan hemma hos Alex och pluggar. Eller försöker åtminstone. Alex också. Han är så duktig! Önskar att jag var lika kreativ. Han ska i alla fall hjälpa mig med min fotoläxa. Tack!
Det gick bra att åka hit, på en gång vi kom upp. Blev en liten utgång med Alex vänner och Therese och Elin så klart.
Blev ett tidigt vaknade för mig idag. Blev väckt av att Therese ringde vid 9 och sa att det var dags att bege sig ut på äventyr. Tog en sådan där turistbuss för att kunna åka runt till allting. Har redan sett det 2 gånger innan, men det var kul ändå trots att vi alla var lite trötta. Det roligaste var när vi kom till Golden Gate bron och Therese utbrister, "Men va fan! Bron är ju inte röd som på bilderna ju!" Nej Therese, den är varken röd eller guldig som egentligen borde vara den rätta färgen för att matcha namnet.
Bussturen tog sin lilla tid, efteråt blev det lite springande i affärer, fast jag shoppade inget förutom en bh på H&M och lite armband. Men alla var så trötta så till slut gav vi upp och jag åkte tillbaka hem till Alex medan tjejerna begav sig till deras hotell. Jag var snäll och hjälpte Alex duscha Chantal som är hunden han passar åt sin landlord. Sååå söt! Sen blev det matlagning som resulterade i currykyckling och ris.
Therese och Elin ska ut och svira ikväll, men för mig blir det lugnt. Måste tyvärr plugga  istället för att dansa. Buu.
Blir mer och mer kär i San Francisco.



San Francisco

Idag åker jag, Therese och Elin upp till San Francisco! Ska bli skönt att komma upp dit några dagar och andas in frisk luft för det är kallare där uppe än här. Ska bli kul att träffa Alex också!
Jag är lite kondunderad när det gäller en viss person. Vad är det du vill egentligen? Du ger mig tvetydiga signaler och jag vet inte vad jag ska tro. Snart kommer jag sluta att tro och du kommer inte finnas i mitt liv längre om det fortsätter. Det finns andra saker jag hellre lägger tid på.
Glömde säga att förutom glögg, julmust och pepparkakor köpte jag och Sofhie varsin chokladkalender, så nu är jag verkligen redo för att fira julen här borta! :)



Pepparkakor och glögg

Vetarn's Day idag vilket betyder att vi har vart lediga från skolan idag. Skönt. Var hemma hos Andy och Ian igår och kollade film. De hade även försökt ge sig på att tända en brasa i deras fina öppna spis MEN veden de hade lagt in var lite fuktig och trots tappra och långa försök av Andy, så lyckades veden inte ta sig. Men det lilla den varade var riktigt mysig! Kom hem ganska sent och fastnade med att titta på 2 nya avsnitt av Hell's Kitchen. Jag älskar verkligen det programmet! Det vattnas i munnen när man tittar på all god mat de lagar. Love fine dining!
Blev en ganska lång sovmorgon idag innan jag och Sofhie gick ner på State och åt sushi, sen strosade vi omkring på State och såg att alla affärer smått har börjat julskylta, men detta är bara början av skyltningen. Efter Thanksgiving blir det rena rama tomteverkstaden här!
Vi tog även en sväng in på World Market. Där hittade vi till vår lycka GLÖGG, svenska pepparkakor och JULMUST. Snabbt sprang vi hem, kokade glögg och lyssnade på julmusik. Tidigt kan ni kanske tycka, men oj vad jag älskar julen!
2 glada tjejer med glögg och pepparkakor

Skärpning

Ja ok, nu ska återuppta mina dagliga inlägg igen, för det har vart dåligt med dem det senaste. Det händer mycket i den här lilla staden varje dag så skulle vilja skriva så mycket men ni vet när man har mängder av tankar så är det svårt att få med allt!
I alla fall, tiden rusar iväg här borta och jag insåg igår att det är lite drygt 4 veckor kvar av denna termin. Fyra veckor av pluggande, svett och tårar. Jag har massa böcker att läsa och uppsatser att skriva. Inte nog med det måste jag nog trappa upp mitt jobb på tidningen också, men måste säga att våran kära  advisor inte är den roligaste människan. Jag börja tro att hon är manodepressiv med de humör svängningarna hon har. Funderade ett tag på att vara editor nästa termin, men tror jag hoppar det.
I helgen var vi och spelade in en reklamfilm åt svenska T-Shirt Store. Vi åkte ut till mitt i ingenstans i bergen, närmare bestämt en liten håla som kallas Tulare där den amerikanska landsbygden verkligen blommade om man nu vill uttrycka det så. Det var en kuslig liten spökstad och det kändes som vi var med i Resident Evil där det bara fattades zombies för att vara likvärdigt. Trasiga Motel skyltar, rostiga vattentorn, trailer parks och bomullsfält. Det var bomullsfälten vi spelade in på. Såg även en död ko som ägaren hade slängt ut mitt på en bondgård. Ruskigt.
Imon (onsdag) är det sista skoldagen för veckan för på torsdag är det helgdag, närmare bestämt Veteran's Day och ingen skola, och jag har aldrig klasser på fredagar. Och på fredag åker jag, Therese och Elin upp till mysiga San Francisco där jag ska hälsa på Alex som pluggar på Academy of Art University och eftersom det är tjejernas första gång i SF ska vi väl vandra runt en hel del också. Som Therese sa, "Vi ska fota massor!" haha. Ja, bekväma skor är väl ett måste antar jag då. Hoppas åka upp dit en gång till innan jul, för de har en jättestor julgran på Times Square varje år med en isbana. Mysigt!
Imon så blir det skola och sen plugg.
Jag i en av tröjorna innan vi filmade :)

En ful bild jag gjorde på fotoklassen idag då temat var Illustration bilder.
Har aldrig gjort det innan och som ni ser, jag behöver träning! ahhaha

Förkyld igen då.

Det är verkligen typiskt! Så fort jag trodde jag var frisk fick jag tillbaka den jobbiga förkylningen, kan ju inte andas normalt på nätterna utan ligger och halvsnarkar. Sexigt värre.
Har en lång dag i skolan idag, kommer inte vara hemma förrän sen plus att vi ska ta bilder av valet här i Santa Barbara. Det är ju Election Day i California idag. Guvernörer ska väljas, domare, skolledning och massa andra grejer jag inte ens har någon aning om vad det är. Det enda jag vet är att Prop 19 är ett ämne här. Tror det kommer gå igenom.
Sitter i Channels labbet nu och blir stressad av Cody som vill ha sin dator. Sååå ska skynda mig.
Lite bilder från Halloween helgen. Den understa är från The Haunted House i Solvang.

Halloween is over

Efter 4 dagar av evigt firande av Halloween är helgen nu över. Och ja, som jag sa förra året, det finns ingen annan plats man borde vara på än i USA när det är Halloween. Har tagit mängde av roliga bilder, förhoppningsvis ska de vara med i tidningen på onsdag om jag hinner fixa dem.
Igår var vi uppe i Solvang, danskbyn in bergen, och besökte ett haunted house där vi fotade. Alltså, jag förstår om barn blir rädda där inne för det var ganska läskigt måste jag erkänna!

Min outfit i lördags


RSS 2.0